Anne ve Baba Olarak Kardeş Kıskançlığı İle Nasıl Başa Çıkmalıyız?

18-03-2021 16:19

ANNE VE BABA OLARAK KARDEŞ KISKANÇLIĞI İLE NASIL BAŞA ÇIKMALIYIZ?

·         Yaşanılan sorunların, söze dökülmeyen duyguların harekete yansıması olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle çocuğun duygularını anlamak ve ifade etmesi için yardımcı olmanız gerekmektedir.

·         Çocuğun asıl kaygısı "anneyi ve onun sevgisini kaybetmek” olduğundan bu düşünceyi değiştirmek gerekir. Bu yüzden çocuğunuza olabildiğince sevginizi sözel olarak ve davranışlarınızla göstermeye çalışmalısınız.

·         "Sen abisin/ablasın” kardeşini idare etmelisin elindeki oyuncağı ona ver git başka oyuncak al gibi yaklaşımlar çocuğun yaşadığı olumsuz duyguların artmasına sebep olur.

·         Kardeşi ile ilgili ona sorumluluk verebilirsiniz. Örneğin; bezini getirmesi, giyeceği kıyafetleri seçmesi, mamasını hazırlarken size yardım etmesi, ona kitap okuması vb. Görevler verebilirsiniz.

·         Çocuklarınızla bireysel vakit geçirmeye "anne- kız” "baba - oğul ” günleriniz olsun sonrasında çocukları yer değiştirip bireysel vakit geçirmelerine olanak sağlayın. Bu durum hem çocuklara hem size iyi gelecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.